top of page
  • Forfatters billedePeter Strøbech

Portugal - Surfguide

En klassiker for den europæiske surfer, super consistent, kan være super crowded, forholdsvis billigt, smukt og lækkert vejr.


Delt op i 4 zoner: Algarve, Lisabon, Peniche og "Nord"

Algarve:

Den sydvendte kyst i Portugal har næsten altid super lækkert vejr, begynder og intermediate venlige bølger, massere af turisme, og smuk kyst linje. Der er ikke noget at sige til at det er blevet et af de mest populære destinationer for den nordeuropæiske surfer.

Ligger i læ for de store WNW swells der ofte rammer ind i kysten i Portugal, så man kan generelt forvente mindre bølger, der er lidt nemmere at have med at gøre, end hvad man ellers finder i Portugal.

Crowded?, ja, men ligesom alle andre populære surfområder i EU.

Du finder utrolig mange spots indenfor kort distance, så er der crowded det ene sted, så er det bare videre til det næste. Der er også massere af beachbreaks der sagtens kan holde til en masse mennesker.


Man skal ikke forvente big waves surfing, nok nærmere longboard til hovedhøjde bølger, massere af sol, og drinks på stranden.

Er bølgerne for små, så må man ud til den vest vendte kyst.


Lisabon området:

Kendte bølger som Carcavelos, Ribeira, Coxos og en masse andre, fylder kyststrækningen fra Cascais til Ericeira. Tæt på Lisabon og et af de Europæiske hotspots for surfing, forvent derfor massere af crowds og lokale der er trætte af at dele. Vær kreativ og søg efter mindre surfede spots, så kan man sagtens få en rigtig fed tur her, der er også mange spots der er mere intermediate venlige og med en positiv vibe i vandet. De fleste basere sig i Ericeira.


Peniche:

Supertubos! Hvis du har mod på det, så kan du få den bedste barrel i dit liv. Ellers så er der Baleal og andre beachbreaks i området der er super begynder/intermediate-venlige.

Også et hotspot, så forvent crowds, men strandene her kan holde til rigtig mange mennesker, da der er peaks over det hele.


Nordlige del:

Nord for Peniche er der sikkert massere af bølger. Vi har hørt om dem, set nogle, og surfet et par af dem, men mere ved vi faktisk ikke. Lad det være en opdagelsesrejse. Hvis du er heldig med forholdene kan du sikkert finde nogle bølger helt for dig selv.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page