top of page

Chile - Surf guide

Uendelig lang kyst med uendelig mange bølger. Fra ørkenen i nord, til iskolde patagonien i syd, Chile har utrolig meget at byde på, men bliver ofte overset som surfdestination. Her får du lige en lille guide med nogle tips til planlægningen af din surftur til Chile.


Start her:

Turen starter, for det fleste, i Santiago. Her anbefaler vi at du lejer en bil så du nemt kan komme rundt til de forskellige spots, og kører direkte fra lufthavnen. Selvom alle byer og områder er forbundet af busser, så kræver det alligevel en bil at komme rundt de fleste steder. Medmindre du kan nøjes med at surfe den samme bølge hele tiden, mere om det senere.


Nord eller syd?

Der er stort set bølger langs hele kysten, syd, centralt og nordpå. Inden du kører nogen steder, så husk lige at distancerne er enorme, så tjek lige gps'en. Det kan være svært at finde info om de forskellige spots online, udover de kendte selvfølgelig, så tjek vind og swell inden du kører, så du har en ide om hvad du går efter og hvad der giver mening.

Er du i tvivl om hvor du skal starte, så er Pichilemu et godt bud.


Pichilemu

I Pichilemu finder du også Punta De Lobos, som alle surfere efterhånden har hørt om. Fungerer stort set i alle størrelser, lækkert left hand point, crowded, men rimeligt. Omkring Pichilemu finder du også flere forskellige spots, også mere begynder og intermediate venlige.

Er budgettet ikke til at leje en bil, så er Pichilemu et godt bud til en base. Der går busser direkte hertil fra Santiago.


Overnatning

Med gåafstand til Punta de Lobos, anbefaler vi: http://www.puntadelobossurfcamp.cl/

Super lækkert hostel, fair priser, og mulighed for surflessons osv. Kunne sagtens tilbringe et par uger her, også uden bil.


Temperatur

Vandet bliver koldt syd på, så husk at pak til de forskellige temperaturer.


Budget

Chile er ikke billigt. Er du på en budget backpackertur, så kommer du betydeligt længere for pengene i andre sydamerikanske lande, så hav lige det med i overvejelserne. Priserne kan sammelignes med europæiske priser. Det gælder både transport, mad og overnatning. Har du planer om at leje en bil, så tag en gruppe venner afsted så i kan splitte regningen.


Vores anbefaling

Selvom det er betydeligt dyrere end for eksempel nabolandet Peru, så er Chile ikke et land du skal springe over. Naturen er enormt smuk, og der er mulighed for uncrowded perfekte bølger, hvis du er klar på et eventyr.


1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page