top of page
  • Forfatters billedePeter Strøbech

Peru - Surfguide

Der er tusinde gode grunde til at dine næste surfrejse burde gå til Peru! Lad mig forklare:


  1. Der er bølger over alt! Hele den enormt lange kyststrækning er pakket med breaks, og flere af dem er world class pointbreaks. Listen er utrolig lang, og har man lyst til at udforske lidt, kan man finde helt ukendte bølger, med kun få mennesker.

  2. Vandet er varmt, med tropisk varmt vejr nord. Hvor den sydlige del er lidt køligere, men stadig super lækkert!

  3. Gode priser! Peru er forholdvis billigt at rejse i, og du kan få et lækkert måltid mad for ikke ret mange penge. Maden er god, og de er enormt stolte af den, så du må for guds skyld ikke snakke dårligt om maden.

  4. Så meget mere en bare surf. Peru må være en af verdens bedste turistdestinationer, der så meget spændende at opleve i et land med jungle, høje sneklædte bjerge, ørken og klassiske sydamerikanske storbyer. Får du brug for en pause fra bølgerne, er det nok at lave.

Rejsen starter i LIMA:

For de fleste starter rejsen i hovedstaden Lima, en hektisk storby som nogle siger skulle være meget spændende. Hvis jeg skal være helt ærlig så var jeg ikke kommet til Peru for at hænge ud i byen. Herfra går turen for surferne som regel enten nord på, eller syd på:


Nordlige del af Peru:

Altid varmt, surf i boardies, masse points og gode bølger, men også ofte crowded med turisme. Skal helst have store sydswells, er man der i vores vinter så kan man også gå efter nordvestswells helt oppe i den mest nordlige del af Peru.

Der er bølger over det hele, men tænk over hvor du basere dig, især hvis ikke du har tænkt dig at leje en bil. De fleste surfere basere sig i Lobitos, eller det mere kendte Mancora hvor der også er gode muligheder for at finde en god fest, og møde andre turister.

Flyv billigt direkte fra Lima til Piura, eller en af de andre nordlige byer og tag en bus videre.


Centrale del af Peru

Chicama. Kendt som en af verdens længste bølger. Kræver et stærkt sydswell før den kører rigtigt. enkelte sections kører også på lidt mindre dage.

Der findes også andre virkelig gode bølger i området, men det er svært at komme rundt uden en god bil. Chicama er en lille sovende kystby, et lidt kedeligt område hvis ikke man surfer.

Det er også lidt en mission at komme dertil. Man skal enten tage en meget lang bustur fra Lima, eller flyve til Trujillo og tage bus/taxa der fra. Så vær forberedt på lang rejsetid.


Sydlige del af Peru

Kun en lille time syd for Lima finder man en kystby ved navn Punta Hermosa. Tag en uber til den lille by, book et værelse hos vores gode venner i Lusifer Surfcamp så er du baseret centralt, med flere bølger indenfor gåafstand.

Easy acces, busser langs kysten vinkes ind fra hovedvejen.

Ofte gråvejr, lidt køligt, men man surfer stadig bare i 3/2 og det er varmt om dagen.

Mange turister og surfere tager nordpå og springer den sydlige del over, men jeg vil næsten argumentere for at den sydlige del er en bedre base for surfere i Peru. Især i offseason.

Enormt consistent, massere af bølger, uncrowded (bortset fra weekender) Et sikkert sted at starte rejsen i Peru. Punta Rocas er muligvis verdens mest consistent break, altid en solid a-frame at finde.


Anbefalinger

Overnatning: Lusifer Surfcamp - Legendarisk camp, med en lang historie, drevet af nogle af de bedste surfere i Peru. Gode priser, lokation, mad og klar til at hjælpe. Tjek dem ud på Instagram, eller skriv til dem på Whatsapp

Vandre ture: Huaraz, 8 timer fra Lima. Et af de smukkeste områder at vandre. Høje bjerge, ikke for mange turister, billigt og easy access.

Mad: Ceviche, Ceviche, Ceviche.

Sprog: God ide at lære lidt spansk, man kan komme langt med få basale ord. Det er de færreste der taler godt engelsk, hvis overhovedet noget engelsk.


------


Brug for mere Info? eller skal vi arrangere en tur til jer. Så kontakt os i dag!


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page