top of page
 • Erik Jensen

Filippinerne, Siargao – Surfguide:

Opdateret: 25. mar.

Siargao er helt klart et af mine foretrukne surfedestinationer blandt de tropiske steder, jeg har surfet gennem årene. Det tilbyder et bredt udvalg af bølger fra begynder til ekspert, med surfbare bølger næsten hver dag i bølgesæsonen, august til november (bedste måneder er oktober og november).


Vandet er magisk, krystalklart og fyldt med havliv, og hvis du går til det lokale marked, kan du købe frisk fisk, de lækreste frugter osv.


Det skal siges at regnen tiden starter omkring november og derfor kan det være en hård tid med regn. Dog regner det hovedsageligt kun om natten, og normalt starter regntiden i december og derfor ikke så slemt før dette. Jeg oplevede dog ikke december, men fra hvad jeg har hørt, kan det være barsk og skabe oversvømmelser på øen.


Siargao har helt klart også meget at byde på udover surfing, herunder smuk natur, fantastisk snorkling, vandfald i den nordlige del og den lokal kultur.


Det er virkelig et magisk sted og værd at besøge inden det bliver for turistet.


Hvordan man kommer dertil:

Afhængigt af hvor du flyver fra, kan du flyver til Manila, og derfra tage et direkte fly til Siargao.


Hvis du rejser i og omkring regntiden skal du give dig selv en dag eller to i Manila på vej hjem eller videre, da flyet væk fra øen ikke altid går som planlagt. Så medmindre du vil gamble lidt er det intet problem, dog er det rart at have en buffer.


Områder at bo:

General Luna er stedet at bo, det ligger super tæt på den berømte Cloud 9, og nær Jacking Horse, hvor de driver surfskoler, hvilket betyder surfing for alle niveauer.


Det er også muligt at tage til den nordlige del af øen, men dette sted er mindre udviklet, og derfor vil jeg anbefale at tage på dagsture eller tage derop, når du er ankommet. Du kan også lave et eventyr ud af det og prøve at se, hvordan det er at bo i den nordlige del, én ting er sikkert, du vil have færre mennesker i vandet eller ingen overhovedet.


Du kan leje scootere på øen, men du kan også tage en scootertaxi rundt på øen.


Surf spots at kende:

 • Cloud 9:

  • Dette er det mest berømte surfested på øen. Det er et højre-hånds revbrud, der fungerer bedst i surf-sæsonen fra august til november. Cloud 9 er vært for internationale surfekonkurrencer.

 • Quicksilver / Stimpy's:

  • Beliggende kun en kort bådtur fra Cloud 9, tilbyder disse steder fremragende venstre-hånds bølger. Quicksilver er en rolig bølge, fantastisk for begyndere, mens Stimpy's giver en hurtigere og mere udfordrende tur.

 • Jacking Horse:

  • Et strandbrud egnet til alle niveauer af surfere. Jacking Horse tilbyder både venstre og højre-hånds bølger. Det er et fantastisk sted for begyndere at øve og for erfarne surfere at nyde en sjov session.

 • Daku Reef:

  • Beliggende på Daku Island, tilbyder dette sted konsekvente bølger og er velegnet til surfere på alle niveauer. Det er et revbrud med både venstre og højre-hånds bølger, hvilket gør det til et alsidigt valg for forskellige færdighedsniveauer.

 • Rock Island:

  • Et relativt afsidesliggende sted, der tilbyder kraftfulde højre-hånds bølger. Det er bedst egnet til erfarne surfere på grund af dets udfordrende forhold

Der er endnu flere surfsteder, så tag din opdagelseshat på og tag på eventyr.


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page