top of page
  • Forfatters billedePeter Strøbech

Sådan kommer du i gang med surfing

Drømmer du om at komme i gang med at surfe, men ikke helt sikker på hvor og hvordan du kommer i gang? Så er du havnet det helt rigtige sted! Det her, er din komplette guide til at komme i gang.

Step 1.

Allier dig med en surfskole, eller en god ven der allerede har godt styr på bølgerne.

Det er en stejl læringskurve for en nybegynder i surfing, og vi fraråder altid at man kaster sig ud i bølgerne på egen hånd, uden tilstrækkelig erfaring. Det kan hurtigt blive farligt for en selv men også for de andre surfere i vandet. For at komme godt i gang kræver det, at du enten investerer i en surflektion hos en surfskole, eller finder en der allerede kan surfe og er villig til give en lektion eller 5.

Den første lektion er den vigtigeste, det er her du lærer hvordan man kommer op og stå, hvordan man padler og fanger sin første bølge, generel teknik og teori. Man skal dog ikke forvente at man efter første lektion kan tage ud og surfe på egen hånd, der er stadig meget at lære. Tag en snak med din instruktør, om hvornår du er klar til at surfe på egen hånd. Det varierer fra person til person, for nogen er det efter 3 lektioner, for andre er det efter 10. Hold tæt kontakt med instruktøren, og sørg for at du får god feedback, det gør processen meget kortere. Du skal gerne føle at du har lært noget efter hver lektion.


Step 2

Hvor?

Når man tænker surfing, så tænker de fleste nok på Hawaii, Australien, eller et andet eksotisk sted, men man behøver faktisk slet ikke rejse så langt. I Danmark finder man faktisk nogle rigtig gode begynderforhold langs vestkysten i Thy, det er også derfor vi har baseret os selv i Klitmøller.

Danmark har venlige bundforhold, massere af vind til at skabe bølger, og bølgerne er sjældent for store. Sommeren herhjemme er super god til nybegyndere!

Er man lidt mere eventyrlysten, så finder man i dag surfskoler og surfcamps langs de fleste kyststrækninger i verden. Eksempelvis Portugal, Spanien, Frankrig, Indonesien, Marokko, Australien, Usa, osv. osv.

Step 3

Find et godt surfboard, der kan tage din surfing til det næste niveau!

Læs vores guide om hvordan man vælger et godt surfboard,

Vi anbefaler altid at man starter med et “softtop surfboard”. De er bløde, billige og begyndervenlige. Har man godt styr på det, kan man gå videre til et “Funboard” eller “mini malibu” som er mere som et almindeligt surfboard, men stadig begyndervenligt.

Snak med din lokale surfshop, eller kom og besøg vores, så skal vi nok hjælpe dig med at finde et godt board. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe.

Step 4

Du har dit board, og du er klar til at surfe på egen hånd. Hvad så nu?

Lær at læse en surf forecast, og opbyg kendskab til de surfspots der er omkring dig, så ved du hvornår bølgerne er gode. Det er en lang læringsprocess, og det tager tid at opbygge erfaring, men det er det hele værd! Få styr på surf reglerne, så du ikke er til gene for de andre surfere omkring dig. Hav respekt for bølgerne og lad være med at tage ud i noget du ikke føler du har helt styr på. Sidst men ikke mindst, giv den gas! Jo flere timer i vandet, jo mere lærer du, og jo bedre bliver du, der er ingen snydekoder.

39 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page