top of page
  • Forfatters billedePeter Strøbech

Sådan køber du dit første surfboard

Der er få ting i verden der er ligeså tilfredstillende for en surfer, som at købe et ny surfboard, men det kan være en lang proces at finde det rigtige surfboard, og hvis man ikke passer på kommer man hjem med det helt forkerte board. Herunder kan du læse lidt kort om de typer boards vi anbefaler til førstegangskøbere.


  1. Soft top surfboard

Hvis du aldrig har surfet før, eller måske kun har surfet enkelte gange, anbefaler vi altid at du enten køber eller leje et soft top surfboard. Det er et begyndervenligt board, som også er en del billigere end de "hårde" surfboards. En soft top kan man aldrig gå galt i byen med som nybegynder. Det er store boards, med massere af opdrift, der gør det nemmere at fange små bølger og komme op at stå. De kommer i alle størrelse, men vi anbefaler som minimum at du går efter et board med 8'0 fod i længden (til voksne). Størrelsen af boardet afhænger af din vægt, hvis du er mere end 90 kilo, skal du nok op i en 9 - 10 fod. Er det til er barn, kan man gå ned i en 6-7 fod.


Hos os i Viking Surf House anbefaler sælger vi også soft tops i forskellige størrelser, er du interesseret i at købe eller leje et soft top surfboard, så skriv til os i dag.


2. Mini Mal / Funboard


Føler du at du har godt styr på begynder boards (altså soft top surfboard) og er klar til det næste skridt, så er et Funboard en god mulighed til dig. Det er store "hard boards" som er gode til små bølger, og lidt stejler bølger end soft toppen. Det et board man ser meget i Danmark, da vi normalt ikke har så store bølger her hjemme. Det er det naturlige skridt fra begynder boards til short boards eller de helt store long boards.


Vi sælger selvfølgelig også Funboards i Viking Surf House, så er det det du mangler så kontakt os i dag.


4. Størrelse


Det er enormt vigtigt at det board du vælger, passer til dig i størrelsen. Derfor anbefaler vi at du tager ned i din lokale surfshop eller surfskole og spørger om råd. Dit niveau, din vægt og din fysiske form skal regnes med i ligningen, så det er altså det værd at tage forbi den lokale ekspert, også hvis du alligevel tænker at købe det på nettet, køb en klump voks mens du er der, så bliver de glade ;)


3. Undgå: Shortboards, Longboards, Twin Fins, Mid lenghts, osv.


En af de største fejl vi ser rigtig mange førstegangskøbere (og nogle gange mangegangskøbere) lave, er at kaste sig ud et af disse boards alt for tidligt i processen.

Det er først når man har FULDSTÆNDIG styr på begynderboards, at man skal gå videre til eksempelvis et shortboard. Dertil er der masse andre ting som man skal være opmærksom på, som jeg ikke vil komme ind på nu. Er du ude efter et Shortboard eller et Longboard, men er du i tvivl om, om du er klar til det. Så kontakt os, eller spørg i din lokale surfshop.


Vi håber det hjælper dig med dit første køb!

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page